به گزارش کوله بار مازندران، شمال ایران پر است از دریاچههای زیبا و زندگیبخش. این دریاچهها از مهمترین جاذبههای طبیعی سه استان شمالی هستند که گردشگران زیادی را به سوی خود جلب میکنند. بعضی از دریاچهها کاملا شناختهشده و معروف هستند و برخی دیگر را فقط طبیعتگردهای حرفهای میشناسند. دریاچههایی در دل جنگلهای انبوه از دیدها مخفی هستند و شاید این موضوع از جنبهای امتیاز هم به شمار آید، چرا که باعث ناشناخته ماندن فضایی بکر و آرامشبخش میشود. یکی از این دریاچههای بسیار زیبا اما کمتر شناختهشده و بکر، دریاچه چورت است. با ما همراه شوید تا این دریاچه را بهتر بشناسید.
چورت، دریاچهای به قدمت ۸۰ سال
دریاچه چورت که محلیها آن را دریاچه میانشه هم مینامند، در نزدیکی روستای چورت از توابع شهرستان ساری استان مازندران قرار دارد. این دریاچه حدود هشتاد سال پیش بر اثر رانش زمین به وجود آمد. در سال ۱۳۲۰ در این منطقه زلزلهای رخ داد که باعث رانش زمین و بسته شدن مسیر آب چشمهای شد که در کنار دریاچه فعلی قرار دارد و این اتفاق، دریاچه ۵/۲ هکتاری میانشه را به وجود آورد.
یکی از جذابیتهای این دریاچه این است که هنگام کم شدن و پایین آمدن آب، درختهایی که در گذشته نه چندان دور در این محل وجود داشتند، از زیر آب بیرون آمده و منظرهای بسیار جذاب و دیدنی ایجاد میکنند؛ منظرهای که در شاید در کمتر نقطهای از ایران دیده باشید.
دریاچه در شکاف درهای با شیب تند واقع شده که این موقعیت طبیعی بر زیبایی خاص دریاچه افزوده است. دریاچه به شکل بیضی است و دورتادورش را پوشش جنگلی بکر احاطه کرده و منظرهای جادویی خلق کرده است. عمق دریاچه چورت با توجه به فصل و میزان بارشهای فصلی متغیر است. در هر فصلی از سال، بالا و پایین رفتن آب دریاچه منظره بینظیری را به وجود میآورد. این دریاچه به علت جوان بودن به لحاظ زمینشناسی، آبزیان زیادی ندارد و ماهیانی که در آن وجود دارند را اهالی منطقه در دریاچه انداختهاند.
تفریحات دریاچه چورت
برای خوشگذرانی و خاطرهسازی در کنار دریاچه، تمام امکانات فراهم است. برای این کار میتوانید در میان درختان قدم بزنید و از زیبایی درختان سر به فلک کشیده و سکوت جنگل بکر لذت ببرید. در دریاچه ماهیگیری و قایقسواری کنید یا در زیبایی خیالانگیز منظره مهآلود جنگل و دریاچه غرق شوید. برای آشنایی کامل با تفریحات این جاذبه دیدنی، ادامه مطلب را بخوانید.
ماهیگیری در دریاچه چورت
در دریاچه چورت ماهیان و آبزیان بسیار زیادی زندگی میکنند که خوشبختانه خطر انقراض، هیچ یک از آنها را تهدید نمیکند. از این رو بر خلاف بسیاری از نقاط کشور که در آنها به خاطر حفاظت از محیط زیست، امکان ماهیگیری وجود ندارد، در دریاچه چورت میتوانید با خیال آسوده و به صورت کاملا قانونی ماهیگیری کنید و پس از آن، طعم ماهی تازه کباب شده روی آتش را کنار دوستان خود بچشید! پس اگر به این تفریح آرامش بخش علاقه دارید، باید تجهیزات ماهیگیری را همراه ببرید و ساعتها در دل طبیعت سرگرم صید ماهی باشید! سفرزون نیز امیدوار است که صید بسیار خوبی داشته باشید!
قایق سواری در دریاچه سورت
متاسفانه هنوز امکان کرایه قایق در دریاچه چورت وجود ندارد و اگر افرادی را مشاهده کردید که با قایق در دل مه و طبیعت بکر شناور هستند، باید بدانید که این افراد قایق را همراه خودشان آوردهاند. امیدواریم که در آینده نزدیک، امکان کرایه قایقهای پارویی در دسترس عموم قرار بگیرد تا همه بتوانند از این تجربه شیرین و دلپذیر لذت ببرند. در ضمن قایق سواری داخل چورت اصلا خطرناک نیست و لازم نیست که نگران چیزی باشید.
آفرود
دریاچه چورت یکی از مکانهای عالی برای کسانی است که به دنبال تجربه هیجان در تورهای آفرود میگردند. مسیرهای آفرود اطراف دریاچه چورت، یکی از زیباترین و بکرترین مسیرهای آفرود به شمار میآیند. شما میتوانید تجربه مسیرهای کوهستانی، جنگلی، گلی و باتلاق را در این منطقه داشته باشید. پس اگر به دنبال مقصدی جدید برای گروه آفرود سواری خود هستید، این بار چورت را انتخاب کنید.
پیاده روی درجنگل
برخی از افراد که کمی توان جسمانی بیشتری دارند و دیدن دریاچه به تنهایی آنها را سیر نمیکند، کوله پشتی خود را بر میدارند و به دل جنگ میزنند. البته برای دسترسی به دریاچه، باید از مسیر جنگلی عبور کنید. پس اگر قصد دارید تا تجربهای منحصربهفرد داشته باشید، پیش از آنکه به دریاچه برسید از ماشین پیاده شوید و به دل جنگل بزنید. البته نگران گم شدن در مسیر جنگلی نباشید. زیرا تنها کافیست که مسیر مال رو قدیمی که مخصوص مردم محلی است را دنبال کنید تا به دریاچه برسید. این مسیر همانند دالانی بهشتی است که در آن درختان از هر طرف بر سر شما سایه افکندهاند. بوی خوش چوب در مشام شما میپیچد و از صدای پرندگان سرمست میشوید. تجربه این مسیر شما را سالها جوان میکند!
پیک نیک و عکاسی
بسیاری از کسانی که به دنبال یک پیک نیک عالی و خانوادگی هستند، چورت را انتخاب میکنند. شما میتوانید با خانواده، دوستان و آشنایان کنار این دریاچه اتراق کنید، آتشی به پا کرده و از منظره بکر و بی نظیر اطراف خود لذت ببرید. اینجا همان جایی است که باید خستگی یک هفته سخت کاری را از تن بیرون کنید و از ارتباط با طبیعت لذت ببرید. همچنین برخی از کسانی که به عکاسی علاقهمند هستند نیز دوربین به دست، تمام این زیباییها را در خاطر خود ثبت میکنند. البته میدانیم که شما سفرزونی عزیز مراقب بر افروختن آتش در طبیعت هستید و پس از ترک کمپ، حتما از خاموش شدن آن اطمینان حاصل میکنید!
دیدنی های اطراف دریاچه چورت
اگر دوست داشتید بعد از گشتن در دریاچه چورت سری هم به دیدنیهای اطرافش بزنید، حتما به باداب سورت و سد سلیمان تنگه و الندان بروید.
اقامت و کمپ در کنار دریاچه چورت
در اطراف دریاچه محلی برای اقامت وجود ندارد. اگر میخواهید بیشتر از یک روز در این منطقه بمانید هم میتوانید کمپ خود را برقرار کنید و یا در خانهها و ویلاهای اجارهای در روستاها و شهرهای منطقه اقامت کنید.
شنا کردن در دریاچه چورت، شنا ممنوع
اگر شما نیز جزء افرادی هستید که با دیدن آب، عنان گسیخته به سمت آن میدوید، باید بدانید که در این منطقه شنا کردن ممنوع است. البته کسی نیست که جلوی شما را برای این کار بگیرد و جریمهتان کند، اما به دلیل وجود بوتهها و گیاهان مختلف در کف دریاچه، شنا کردن میتواند بسیار خطرناک باشد. ممکن است خدایی ناکرده پای شما در میان این بوتهها گیر کند و در آب گیر بیافتید. پس به هیچ وجه در آب دریاچه چورت شنا نکنید.
بهترین زمان سفر به دریاچه چورت
واقعیت این است که دریاچه قصه ما در تمام فصلهای سال زیبایی فوقالعادهای دارد و خاطراتی فراموشنشدنی برایتان رقم میزند. در فصل بهار رنگ سبز درختان چشم را خیره میکند و تابستان خنکی جنگل جان را تازه. در فصل رنگارنگ پاییز جشنواره رنگ و زیبایی در دریاچه برگزار میشود و در زمستان هم سفیدی برف زیبایی شگفتانگیزی به طبیعت دریاچه میبخشد. اما اگر میخواهید در زمستان به دریاچه بروید حواستان به سرما باشد با تجهیزات کافی سفر کنید تا از سرمای دلچسب و آرامش و سکوت لذت ببرید. در فصلهای دیگر سال و به خصوص آخر هفتهها اطراف دریاچه کمی شلوغ میشود و اگر هدفتان از سفر لذت بردن از سکوت و آرامش بهشتی آن است بهتر در برنامهریزی زمان سفرتان دقت کنید.
اطلاعات بازدید از دریاچه چورت
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
آدرس دریاچه چورت: مازندران، حد فاصل ساری و کیاسر، ۱۰ کیلومتری روستای چورت
مسیرهای دسترسی به دریاچه چورت
مسیر از ساری:
دریاچه چورت به طور دقیق در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر ساری و در بخش چهار دانگه از توابع این بخش قرار دارد. بهترین مسیر برای رفتن به این دریاچه فوقالعاده مسیر ساری-کیاسر است. بعد از طی حدود ۲۵ کیلومتر در این مسیر تابلوی روستای چورت را خواهید دید و پس از ۱۵ کیلومتر به روستا میرسید. دریاچه در فاصله ۱۰ کیلومتری روستاست. مسیر رسیدن به دریاچه جاده خاکی است و برای پیدا کردن مسیر میتوانید از راهنماهای محلی هم کمک بگیرید.
مسیر از سمنان:
شما میتوانید ابتدا حدود ۲۵ کیلومتر به سمت شمال سمنان بروید تا وارد شهمیرزاد شوید. از آنجا نیز با توجه به تابلوهای راهنما، مسیر به سمت ساری را در پیش بگیرید تا بعد از حدود ۱۵۰ کیلومتر، به فولاد محله و کیاسر برسید. مسیر را ادامه دهید تا از روی رودخانه عبور کنید و نهایتا از آنجا میتوانید مسیر ورودی روستای چورت را ببینید. از ورودی این جاده تا خود روستای چورت، حدود ۱۵ کیلومتر راه است و از خود روستا تا دریاچه باید حدود ۱۰ کیلومتر دیگر را پشت سر بگذارید.
آدرس دریاچه چورت بر روی نقشه گوگل
نکات مهم در بازدید از دریاچه چورت
- برای ورود به جاده چورت حتما از نقشه و مسیریاب استفاده کنید.
- برخی قسمتهای مسیر کاملا خاکی است.
- با ایستگاه جنگلبانی همکاری کنید. این عزیزان وظیفه خود را انجام میدهند.
- در مواقع بارندگی بهتر است به این دریاچه مراجعه نکنید، زیرا در گل میمانید.
- چند دست لباس اضافه همراه خود داشته باشید.
- حتما از سلامت وسیله نقلیه خود اطمینان حاصل فرمایید.
- به صورت دست جمعی از این دریاچه بازدید کنید.
- حتما تجهیزات کامل مثل جک، لاستیک زاپاس، دبه آب و زنجیر چرخ همراه داشته باشید.
- امکان چادر زدن در این دریاچه وجود دارد، پس میتوانید چادرتان را همراه بیاورید.
سخن آخر
تردید نکنید که سفر به دریاچه چورت سفری فراموشنشدنی و خاطرهانگیز را برایتان رقم خواهد زد و تصاویر زیبایی که در این محل میبینید را هرگز فراموش نخواهید کرد و خلوت و سکوت دریاچه وسوسهتان میکند تا چندین بار به این مقصد بار سفر ببندید و برای تمدد اعصاب و استراحت راهی دریاچه جادویی میانشه شوید. اما فراموش نکنید یک جاذبه طبیعی هر قدر بیشتر شناخته شود، بیشتر در معرض آسیب و تخریب خواهد بود. پس سعی کنیم ضمن لذت بردن از سفر در حفظ این میراث طبیعی کوشا باشیم.
ثبت دیدگاه